
Fyllningen i glassen är päronmousse och after eightmousse.
Båda fyllningarna har jag gjort efter Millis recept
(saxat från Millies tårtor och annat)
Päronmousse
Päronmousse
Räcker till ett normalstort tårtbottenlager.
300gram koncerverade päron
4-5 msk gelesocker
(1 msk vatten)
1,5 msk koncentrerad päronsaft eller några få droppar päronessence (tänk på att den är kraftig i smaken)
1,5-2dl grädde
After Eight-mousse
160-180g after eight
3 dl grädde
Smällt after eighten försiktigt i grädden (får INTE koka) och låt det sedan bli riktigt kallt innan du vispar grädden fluffigt!
Den andra tårtan blev en masktårta.
I den hade jag jordgubbsmousse och pollyfluff.
Jorden är chokladkaka som jag smulade sönder och strödde över tårtan.
Efteråt kom jag på att en kladdkaka troligtvis hade varit ett bättre alternativ eftersom chokladsmulorna torkade väldigt fort och en kladdkaka är mörkare i färgen.
Efteråt kom jag på att en kladdkaka troligtvis hade varit ett bättre alternativ eftersom chokladsmulorna torkade väldigt fort och en kladdkaka är mörkare i färgen.
Maskarna är gjorda av marsipan med en gnutta röd karamelfärg i.
Jordgubbsmousse
Koka en egen sylt av jordgubbar (ungefär som päronsylten ovan, fast med jordgubbar och jordgubbssaft). Eller så är man bekväm och köper färdig jordgubbssylt, men det blir inte riktigt lika gott...
Sylten blandar man med vispad grädde.
Pollyfluff
100 g pollygodis
3 dl grädde
Smällt försiktigt under omrörning och låt det sen bli riktigt kallt innan du vispar det fluffigt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar